Friday, May 28, 2010

ouh Aussie

Harini cuti.hari wesak plus weekend.berpusu2 sume kwn2 praktikal ngan aku balik umah..tinggal aku sensorang kat m04 nih..wuu..di kala boring nih..naseb baek ada lappy nih yang menceriakan lyf aku..walaupon kadang2 wat hal - crush,jem lah~sampai ley collect wat jem roti..sakit ati aku de..ups!

so, aku melayari..ayat skema!..aku masukkan otak aku yang sedia bijak nih lam lappy aku..merentasi dari mukabuku ke mukabuku sampai aku nak termuntah da wey.profile kwn2 aku yang xpenah aku jejak before nih.tengok picx diorang.dan aku mulai boring skali lagi.. and then nomad ke blog nih.terbaca laa new post beberapa blogger.exactly, blog the black pearl by kc yar..wuu..entry die sal MELANCONG beb! tetibe ak pon terasa nak gi melancong gak..walopon before nih penah punye impian nak pursue my study in oversea..skang nih pon bukan ko kat oversea ke myra?tanyaku kepada diri sendiri..ops! over-da-sea lol..

Macam kc yar gak.lam Malaysia pn aku lom abis round ag..kalau le aku di beri peluang n wang, aku teringin nak gi Pulau Sipadan. why? Pulau dia santek woo.sand die bery2 white.air laut die jernih gle.bole tengok fish n da geng direct from our eyes tuuu..ak nk try scuba diving n bagi ikan makan kat tangan aku.mesti besh punye! sape nak ikut???


haa..one more place dat i wanna go if i'm in Sabah is Sepilok. exactly, Sepilok Orang Utan Sanctuary.kat sane banyak orang utan weh.masa 1st year dlu aku da gi Pulau Orang Utan kat Bukit Merah. Tapi, nak gi sekali lagi. kat Sepilok laaaagi banyak orang utan..diorang ni hanya wujud kat Kepulauan Borneo je terutamanya Malaysia n Indonesia.So, berbanggalah anda sebagai rakyat Malaysia! And info lagi, diorang ngan kite ada 98% similarity, 2% diff..
so, fikir-fikirkan..
Hidup lebih indah dan bermakna kalo aku dapat gi holiday kat Australia especially kat Melbourne ngan Tasmania..huhuk..berjayakah?? I hope so.teringin giler weh.takpe la ngan sape2 pon..ngan family pon ok..ngan spesies XY yang da sah jadi hubby aku pun ok..haha..tau tak, aku jadi seram sejuk je kalo aku ada dengar orang sekeliling aku GI AUSSIE, BARU BALIK DARI AUSSIE or sumthim like dat..wuuu atas sebab tu, aku wat target, before umo ak 30's, aku akan gi jugak Aussie nih..9 years to go beb.. tak kira ar atas alasan study ke, holiday ke, honeymoon ke..wahh! demand nampak..sian kat bakal hubby aku..wee..hanimun kat lam Mesia pun ok dear..hakhak okey2..berbalik kepada tajuk asal..owhh Tasmania!

Tasmania ni adalah sebuah pulau kat Aussie..bandar die name Hobart..memang cantekk ar..secenery die mamang tade kat negara kita yang terchenta nih.cool je.relax.just wait the wind blow ur face wei..hihi bukan tu je.banyak tempat yang kte leh gi.aktiviti yang leh di buat pon banyak selain jalan2 cari makan.fer example, hiking n cycling.tapi, mesti ade orang akan cakap..wallawey, kat cni pon berlambak tempat kalo setakat nak hiking ngan cycling.ok.chopp! (macam kt tv9 la pulak) aku dengan tenangnye akan jawab, wait! tengok ar dlu bentuk muka bumi kat sane cne..ada cam Mesia ke? so different la..

tasame kan?betol tak? XD

okeh..jom survey tempat2 menarik kat Tasmania!


Mount Wellington

Russell Falls Mount Field National Park


Freycinet National Park

Dove Lake


Banyak lagi sbenarnye tempat yang menarik.tapi, ak malas nak tulis daa..by da way,, bagi aku yang best kat Tasmania ni, sume tempat dia macam cool je.like nature lover ar.memang first class.bukan sebab banyak 'soping' complex ye..
destinasi soping ak kat tempat laen ar pulak.london ke.paris ke.lalaala.next entry ea.. :p

so.itu sahaja untuk kali ni.
.aussie.terbaekk!!

p/s : Aussie!! 'future' I come!!!


2 comments:

  1. ok ok kte p skli ye...
    huhuhu

    ReplyDelete
  2. yeay..
    ada saem dah!!
    nanti i booking tiket eyh.. :)

    ReplyDelete