Wednesday, January 19, 2011

Naik pangkat : Konsultan :)


wah wah. dua tiga hari ni.

cuba menyejukkan hati sendiri. kejap panas. kejap sejuk. musim kottt.

tapi, dah sejuk. :)

terjumpa artikel yang diberi kebenaran secara tak langsung untuk di terbitkan semula. (ceh. ayat Bm penuh budi bahasa)

sharing is caring bebeh!satu, jangan tertarik kepada seseorang kerana parasnya, sebab keelokan paras dapat menyesatkan. takpe. boleh gune GPS! Jangan pula tertarik kepada kekayaannya, kerana kekayaan dapat musnah. Tertariklah kepada seseorang yang dapat membuatmu tersenyum, kerana hanya senyum yang dapat membuat hari-hari yang gelap menjadi cerah. Semoga kamu menemukan orang seperti itu.

dua. Ada saat-saat dalam hidup ketika kamu sangat merindukan seseorang, sehingga ingin hati menjemputnya dari alam mimpi dan memeluknya dalam alam nyata. Semoga kamu memimpikan orang seperti itu.

tiga. Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan, pergilah ke tempat-tempat kamu ingin pergi, jadilah seperti yang kamu inginkan, karena kamu hanya memiliki satu kehidupan dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal yang ingin kamu lakukan.

empat. Semoga kamu mendapatkan kebahagiaan yang cukup untuk membuatmu baik hati, ujian yang cukup untuk membuatmu kuat, kesedihan yang cukup untuk membuatmu menjadi seorang manusia, pengharapan yang cukup untuk membuatmu bahagia. cewah!

lima. Ketika satu pintu kebahagiaan tertutup, pintu yang lain dibukakan. Tetapi acapkali kita terpaku terlalu lama pada pintu yang tertutup sehingga tidak melihat pintu lain yang dibukakan bagi kita.

enam. Sahabat terbaik adalah dia yang dapat duduk berayun-ayun di beranda bersamamu, tanpa mengucapkan sepatah katapun, dan kemudian kamu meninggalkannya dengan perasaan telah bercakap-cakap lama dengannya. *jarang-jarang-jarang*

tujuh. Sungguh benar bahawa kita tidak tahu apa yang kita milik sampai kita kehilangannya, tetapi sungguh benar pula bahawa kita tidak tahu apa yang belum pernah kita miliki sampai kita mendapatkannya.

lapan. Pandanglah segala sesuatu dari kacamata orang lain. Apabila hal itu menyakitkan hati, mungkin hal itu menyakitkan hati orang lain.

sembilan. Orang-orang yang paling berbahagia tidak selalu memiliki hal-hal terbaik, mereka hanya berusaha menjadikan yang terbaik dari setiap hal yang hadir dalam hidupnya.

sepuluh. Mungkin Tuhan menginginkan kita bertemu dengan beberapa orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus tahu bagaimana berterima kasih atas kurnia itu.

sebelas. Hanya diperlukan waktu seminit untuk menaksir seseorang, sejam untuk menyukai seseorang tetapi diperlukan waktu seumur hidup untuk melupakan seseorang.

duabelas. Kebahagiaan tersedia bagi mereka yang menangis, mereka yang disakiti hatinya, mereka yang mencari dan mereka yang mencuba. Kerana hanya mereka itulah yang menghargai pentingnya orang-orang yang pernah hadir dalam hidup mereka.

tigabelas. Hal yang menyedihkan dalam hidup adalah ketika bertemu seseorang yang sangat bermakna dan mendapati kamu harus melepaskannya.

empatbelas. Masa depan yang cerah selalu tergantung kepada masa lalu yang dilupakan, kamu tidak dapat hidup terus dengan baik jika kamu tidak melupakan kegagalan dan sakit hati.

limabelas. Jangan pernah mengucapkan selamat tinggal jika kamu masih mahu mencuba, jangan pernah menyerah jika kamu masih merasa sanggup, jangan pernah mengatakan....

enambelas. Ada hal-hal yang sangat ingin kamu dengar tetapi tidak akan pernah kamu dengar dari orang yang kamu harapkan untuk mengatakannya. Namun demikian janganlah pekakkan telinga untuk mendengar dari orang yang mengatakannya.

tujuhbelas. Waktu kamu lahir, kamu menangis dan orang-orang di sekelilingmu tersenyum – jalanilah hidupmu sehingga pada waktu kamu meninggal, kamu tersenyum dan orang-orang di sekelilingmu menangis.


Semoga dapat menyejukkan hati. Sape yang rasa panas la. Kalo terasa tak sejuk jugak, sila ambil minuman, mesti dingin lahh.


pstt : malam neh, beta senyum lebarrrrr :)))))


2 comments:

  1. satu, jangan tertarik kepada seseorang kerana parasnya, sebab keelokan paras dapat menyesatkan. takpe. boleh gune GPS!
    hahah,ini comel. :P

    ReplyDelete
  2. nk senyum lebar ugop buless??haha
    ade cite hot yg sy maw terjah!!yeah~ :p

    ReplyDelete